Да купите жилище е наистина сериозно решение, но и най-доброто, което можете да вземете. Покупката на жилище е инвестиция. Но как да сте сигурни, че сега е най-подходящият момент да купувате?

Няма неправилен момент, за да инвестирате в правилния имот.

Стъпка 1: Вземете решение да купите имот

Покупката на жилище е важна крачка, която може да Ви предостави сериозна възвръщаемост. След време стойността на имота ще се повиши и ще бъдете на печалба, ако решите да го продадете.

Няма нужда да ставате експерт в купуването на имоти. Изберете своя iБрокер, който ще работи за Вашата изгодна и сигурна покупка.

Стъпка 2: Наемете си личен iБрокер

Когато избирате брокер на недвижими имоти, за да купите имот, го избирайте по отношението към Вас на първата среща. Ако не почувствате, че сте в ценъра на вниманието, продължете да търсите. Все пак отивате с желанието и парите си.

В iBrokers Вие сте най-важни с Вашата мечта или неотложна потребност за ново жилище. Личният ви iБрокер е онзи, който ще Ви помогне да реализирате мечтата и желанието си да живеете в по-голямо жилище.

Като Ваш личен iБрокер ще:

1. Ви информирам за реалното състояние на пазара на имоти;

2. координирам работата на други специалисти, които ще бъдат част от процеса на покупка;

3. Ви насочвам към имоти, които отговарят на Вашите изисквания и бюджет;

4. преговарям от Ваше име за възможно най-изгодната за Вас сделка;

5. проверявам достоверността на документите на имота и крайните срокове;

6. Ви информирам и ще Ви предлагам решения на всякакви проблеми, касаещи покупката на имот;

Стъпка 3: Осигурете финансиране

За да финансирате по-лесно новото си жилище, личният Ви iБрокер ще ви консултира по финансовите въпроси, касаещи покупката на нов имот.

Стъпка 4: Открийте своя дом

Осигурили сте финансирането за имота, и сега накъде? Има толкова много обяви за имоти, че със сигурност ще се объркате. Но Вие вече разполагате с личен iБрокер. Той ще отсее онези жилища, които отговарят на Вашите задължителни изисквния и основни потребности.

Стъпка 5: Подгответе се с оферта

Личният Ви iБрокер е намерил желаното от Вас жилище. Следващата стъпка е да решите относно цената. Важно е да помните, че новото жилище е инвестиция.

Вашият iБрокер ще Ви информира за средните продажни цени на имоти в района. Така ще вземете информирано решение, когато дойде ред за коментиране на цената. Доверете се на iБрокера си. Той/Тя знае как да направи правилното офертно предложение към продавача. Ето и трите важни компонента при оформянето на оферта:

1. Офертна цена на продавача. Започваме с цената, на която имотът е обявен за продажба. Това е базата, от която стартирате заедно с Вашия личен iБрокер, да направите оценка на стойността на имота.

2. Сравнителен пазарен анализ на имота. Личният iБрокер ще направи този пазарен анализ, за да прецените дали обявеният за продажба имот е на приемлива за Вас цена.

3. Подобрения в жилището. Задължение на Вашия iБрокер е да Ви представи списък с подобренията направени в имота, в който обмисляте да инвестирате, както и да ви помогне да определите пазарната стойност на жилището.

Стъпка 6: Отдайте необходимото сериозно внимание

Вашият iБрокер ще Ви предостави всички значими подобрения и проблеми в имота. По този начин ще знаете в какъв имот ще влезете още преди да го закупите.

Важно е да знаете какви са подобренията, но още по-важно е какви проблеми има този имот. Подобренията биха повишили стойността на имота, но проблемите ще бръкнат в джоба Ви, за да ги решите. Задължително трябва да внимавате за конструктивни проблеми.

Стъпка 7: Сключване на сделката

След като договорената цена е приемлива за Вас трябва да внимавате да не изложите сделката на риск с необмислени големи покупки. Препоръчваме Ви да следвате тези правила:

1. Контролирайте финансите си – лични или от банка, докато затворим сделката.

2. Винаги бъдете в контакт със своя личен iБрокер. Връщайте всяко пропуснато обаждане или имейл, както прави iБрокерът Ви. И не се притеснявайте да задавате въпроси!

Стъпка 8: Защитете инвестицията си

Поздравления, и добре дошли в новото си жилище. Грижете се за него. Поддържайте го сякаш утре ще го пуснете за продажба.

И помнете, вече имате личен iБрокер! Обръщайте се към него/нея за състоянието на пазара на имоти, за фирми за ремот и за актуалната цена на вече Вашия имот.